Kontroverzný okamih sa odohral v zápase 3. kola španielskej La Ligy medzi Osasunou a Barcelonou. V 80. minúte zahral sa v šestnástke hostí obranca Gerard Piqué rukou keď ho lopta trafila z bezprostrednej blízkosti. Rozhodca Juan Munuera neváhal a okamžite ukázal na biely bod. Óliver Torres penaltu premenil a rozhodol o prekvapivej deľbe bodov.

“Podľa mňa to penalta byť nemala. Loptu som síce zasiahol rukou, ale jednoducho nemal som čas sa jej vyhnúť. Skákal som vo svojej prirodzenej polohe a nezväčšil som objem miesta s rukou,” vysvetľoval zadák Barcelony. “Mali sme niekoľko mítingov pred začiatkom sezóny, kde sme diskutovali o vzdialenosti lopty. Podľa mňa, ktorý som bol uprostred tohto incidentu to penalta byť nemala. Bol by som rád, aby si to skúsili aj rozhodcovia,” argumentoval 32-ročný rodák z Barcelony.

Bol to naozaj kontroverzný okamih, keďže Piqué naozaj nemal čas sa vyhnúť lopte tak, aby ju svojou končatinou nepohladil. Lenže arbitri duelu to vyhodnotili tak ako to vyhodnotili a Barca kvôli tomuto momentu stratila body. Po reprezentačnej prestávke, v sobotu 14.9. sa pokúsia zverenci trénera Valverdeho o reparát v zápase proti Valencii.

Zdroj: Marca.com | Foto|Video: Twitter